Topless is more

Topless is more by de portables


About the Album

Naar De Portables luisteren is als op reis gaan zonder kompas of wegenkaart. Hoewel de Gentse groep al ruim een decennium actief is, slaagt ze er nog altijd in haar publiek op het verkeerde been te zetten. Zo ook op Topless Is More, haar vijfde langspeler, waarop ze uitgesponnen postrockinstrumentals afwisselt met een geschift swingjazzdeuntje (‘The Indian Mahowhow’) of een cheesy loungetrack (‘Triportit’), die weggewaaid lijkt uit de soundtrack van een Franse sixtiesfilm.

Bij de eerste kennismaking krijg je meer dan eens de indruk dat je cd-speler op hol is geslagen, maar geen nood: het is allemaal zo bedoeld. De Portables maken er geen geheim van dat humor hun vijfde bandlid is. Want wie anders vermag het titels te bedenken zoals ‘Col Phillins’ (dat geleidelijk aanzwelt tot een vloedgolf van geluid) of ‘Autist Redding’ (met een fantastische solo op - vermoeden we - een speelgoedpiano)?


Een andere uiting van hun prettiggestoordzijn is dat hun absurde verhaaltjes (‘Vegetarian BBQ’, het met een verleidelijke sirenenstem versierde ‘In the Zoo There’s a Coo’) worden gezongen met een serieux dat intimistische ontboezemingen suggereert. De Portables gaan een onverwachte muzikale wending nooit uit de weg, maar hebben tegelijk dromerige en catchy popmelodieën in de vingers (de elektropopsingle ‘Haut Gay’, het potige, aan Sonic Youth en Pavement verwante ‘This Is a Song’). Na klassiekers als Rosegarden en Girls Beware koppelen De Portables nog altijd spannende gitaarmuziek aan vindingrijke elektronica. Op Topless gebruiken ze zelfs thema’s die ze van hun fans kregen aangereikt. Leve de interactiviteit.


bron


 

4 comments

gravatar
# Bramus! Feb 18, 2010 at 09.18 am

Kan het zijn dat de titels van “Plankier” en “Autist Redding” omgewisseld staan?

 
gravatar
# hendrik dacquin Feb 19, 2010 at 01.05 am

‘t is veranderd (toch op soundcloud)

Thanks, heb het gevoel dat je de zesde portable aan het worden bent smile

 
gravatar
# Shameless Feb 1, 2018 at 09.50 pm

Can’t this title be more shameless?

 
gravatar
# desiree May 14, 2018 at 07.53 am

I think it is very interesting

 

add a comment